VirtualTourist.com will close on Feb 27th.

Please save any personal content and exchange contact info with other members you?d like to stay in touch with. Thank you for your contributions to the VirtualTourist community.

"Foxtrot på vannblemmer, tissetrengt og solbrent is" Lisbon Off The Beaten Path Tip by Paul_Horsle

Lisbon Off The Beaten Path: 328 reviews and 675 photos

Etter formålsløs gange i ulike retninger senker jeg meg noen timer senere ned på en benk med utsikt mot Castelo fra Miradouro S. Pedro Alcantar, et slags motsatt utsiktspunkt av Castelo i den gamle bydel – Bairro alto. En halv time stirrer jeg utover hustakene med et nytt perspektiv på byen. Jeg ser utover en smeltedigel av kulturers påvirkning, opprinnelig portugisere, senere mix av diverse makters invasjoner samt import fra egne kolonier. Så lar jeg meg lede ned til Avenida Liberdade på skinner for en krone eller to. Bairro alto er trange smau av gater med ujamnt belagt gatestein. Som skapt for vannblemmer hvis du ikke ser deg for og finner rytmen på gatesteinene. Mine blikk var mer som den måpende turistens med halvåpen gapende munn. Riktignok uten siste skrik av et elektronisk apparat hengende i snor rundt halsen. Til tross for så å si ingen drikkestasjoner underveis var jeg konstant pissetrengt. Men her var ingen markagrense eller busker å finne med avledningsmanøver for ballespreng. Før jeg landet på en porselensramme på et fasjonabelt hotell nede ved frihetsavenuen.

Trærne langs avenuen ga lenge deilig skygge. For gata er lang. Der trærne sluttet begynte Parque Eduardo VII og en portugisisk folkemusikkfestival. Vannblemmene ga full støtte til flere timers rytmisk og fargesprakende benkesliting. Jeg elsker levende musikk. Men etter region 14 sin forestilling beveget jeg meg igjen, sakte opp den lille bakken mot toppen for ett
nytt utsiktspunkt over RioTejo mot Portugal sur og med Lisboas by i mellom. Herfra og hjem til hotellet gjør jeg som Luís og portugiserne, pakker ned kartet og lever i nuet. Det var flere åser, daler og timer enn jeg hadde regnet med. Luís ler av meg og mitt solbrente ansikt når vi spiser sammen i restauranten SUL i Rua do morte 13 – midt i gamlebyen.

Was this review helpful?

  • Written Feb 25, 2003
  • Send to a Friend
  • Add to your Trip Planner
  • Report Abuse

Comments

Paul_Horsle

“Off pist cultur”

Online Now

Male

Ranked Member
Member Rank:
2 0 3 4 2

Have you been to Lisbon?

  Share Your Travels