"Sigatoka" Viti Levu by jeroenlianne

Viti Levu Travel Guide: 15 reviews and 78 photos

Zaterdag 13 december

We zijn aangekomen op Fiji en hebben nu echt het gevoel aan de andere kant van de wereld te zijn. Het begint al op de luchthaven, we lopen door een moderne slurf en komen op de pier. Het regent en daar hadden we niet helemaal op gerekend. In de aankomsthal worden we ontvangen door 3 Fijianen die gitaar spelen en liejes uit Fiji zingen. Het grappige is dat ze naast een dooie kerstboom staan waar dan nog wel ballen in zitten. We worden ontvangen door een host van de reisorganisatie en krijgen een kralenketting. 'Welcome in Fiji'. Onderweg naar ons resort zien we armoe en zeker met de regen ziet het er troosteloos uit. De mensen die werk hebben, verdienen maar 1,5 Euro per uur en moeten daarvoor lange dagen werken. Het landschap is wel mooi, erg groen en heuvelachtig. Er ligt veel vuil langs de weg. De Fijianen gooien alles wat ze niet meer kunnen gebruiken (inclusief autowrakken) gewoon op straat. Eenmaal op ons resort knapt alles en ook het weer op. Het ziet er prachtig uit. Voorzien van alle gemakken en luxe. We worden naar onze kamer gebracht. Het zijn allemaal twee-onder-een-kap huisjes waarvan de onze uitkijkt op de Coraal zee. Met een kop thee zien we de zon ondergaan en zien we dat er fakkels worden ontstoken. Dit gaat helemaal goed komen!!

De dagen daarop komen we het resort niet af. De dichtsbijzijnde stad ligt op een half uur rijden en we vinden dat we genoeg hebben gereisd. We liggen lui op een strandstoeltje de boeken die we in Nieuw Zeeland hebben gekocht te lezen, waarom zouden we ons druk maken, we laten het ons wel bekomen!!
Fiji bestaat uit 332 eilanden. De 3 grootste eilanden zijn Viti Levu, waarop ook de hoofdstad Suva ligt, Vanua Levu en Taveuni. Wij verblijven op het eiland Viti Levu. De 180 graden meridiaan snijdt door 3 plaatsen op het eiland Vanua Levu hetgeen betekent dat dagelijks de dag het eerst aanbreekt op Fiji. Fiji heeft een tropisch klimaat met zomers maxima van gemiddeld 30 graden celcius en minima van gemiddeld 26 graden. 's Winters wordt het maximaal gemiddeld 26 graden celcius en minimaal gemiddeld 20 graden celcius.

De bevolking van Fiji is multicultureel met Fijianen, mensen uit India, Chinezen, gedeeltelijk europeanen en mensen afkomstig van de overige Pacific Islands. Er wonen bijna 800.000 mensen op Fiji. De officiele taal is Engels maar er wordt ook veel Fiji en Hindi gesproken.
Fiji heeft een geschiedenis van veel bedreiging achter de rug. Regelmatig werd Fiji binnen gevallen en een overwinning werd veelal gevierd door de vijand met smaak op te eten (gelukkig zijn wij in vriendschap gekomen). In 1874 werd Fiji veroverd door Engeland en in 1970 werd Fiji onafhankelijk. Fiji koos er voor een Britse kroon kolonie te zijn onder de Gemenebest. In 1987 werd er een coup gepleegd door de militairen welke Fiji uitriep tot een republiek. In 2000 werd er een nieuwe coup gepleegd door de burgers en trad Fiji opnieuw toe tot de Gemenebest.

  • Last visit to Viti Levu: Dec 2003
  • Intro Written Dec 16, 2003
  • Add to Trip Planner (?)
  • Report Abuse

Comments

This member has not been ranked.
No VT rank yet.
         

Badges & Stats in Viti Levu

  • 0 Reviews
  • 3 Photos
  • 0 Forum posts
  • 0 Comments
  • 1,512PageViews

Have you been to Viti Levu?

  Share Your Travels  

Latest Activity in Viti Levu

Photos in Viti Levu

See All Photos (3)