"Globetrotter54" globetrotter54's Profile

Last Trip Egypt September 2005

Hallo, zoals mijn space reeds aangeeft reis ik nog al wat over de wereld. Deels doe ik dit zakelijk maar het liefst als vakantie. De laatste vijf jaar heb ik 4 schitterende reizen gemaakt.

Afgelopen september was Egypte aan de beurt.
Een 21 daagse reis Egypte van noord naar zuid en van zuid via de Sinai weer terug naar noord.

Ik heb de reis samen gemaakt met 19 andere travelers. Het leuke van het reizen met een groep is dat je elkaar nog nooit ontmoet hebt dat je dus met 19 andere character reis en dat je reisgenoten dus uit alle windstreken van Nederland komen.

De spanning begint op Schiphol. Als je naar de Gate loopt begin je toch al uit te kijken naar de diverse label die aan allerlei tassen hangen. Dit jaar waren er twee groepen van verschillende reisorganisatie die op deze dag richting Cairo vlogen. Je ziet dus groepjes mensen samenscholen en je probeert te ontdekken of ze van jouw groep zijn. Nu ben ik zelf geen 20 meer maar ik schok toch toen ik een grote groep mensen bij elkaar zag staan waar ik het vermoede van had dat deze ook aan het begin van een rondreis stonden. Ik dacht dit wordt een oude van dage reis (ben in iedergeval niet de oudste) Niets ten nadelen van die andere groep, ik hoop dat ze een goede vakantie hebben gehad. Maar ik zag deze mensen toch niet zo snel de berg Dzjebel Musa, de Mozes berg 2285 meter hoog beklimmen.

Ok wij waren dus die andere groep. Langzaam kwamen dezelfde labels bovenwater. De reis kon beginnen
Jammer genoeg begon de reis al met een uur vertraging. Vliegtuig was te laat kwam net terug van een grote beurt, weet niet of die gelijk APK gekeurd was.
Rond drie uur landen we in Cairo. Daar ontmoeten we de rest van de groep. Handjes schudden namen noemen en gelijk weer vergeten. Dat ging nog wel een paar dagen duren voordat je alle namen uit je hoofd kende. Er stond een Gids klaar met een bordje. Hij loodste ons langs de douane. Op de parkeerplaats ontmoeten we onze reisbegeleidster Aida. Zij had ook lang staan wachten omdat ook de afhandeling in het nieuwe luchthavengebouw niet al te vlot verliep. Maar met een vrolijke lach toverde ze alle gezichten op SMILE.
Snel in de bus en onderweg de eerste aanwijzigngen. In het Hotel Happy City kregen we nog een welkoms drankje en werden de kamers ingedeeld.
Aangezien ik alleen reisde wordt ik ingedeeld met een andere male single. Jan Luc. Er zijn in totaal 6 singles en 7 stellen of samenreizende. Het is half 5 als we het licht uitdoen. We hadden afgesproken dat tussen 9 en 10 we het ontbijt zouden proberen te halen.
Nu is het in Egypte een uur later dan in Nederland dus hadden we de horloges al een uur vooruit gezet.
Maar als je je mobiel als wekker gebruikt dan moet je dat natuurlijk ook met dat ding doen.
Ik was 's morgen al weer vroeg wakker en toen m'n wekker dan ook afging vond ik het tijd om maar eens onder de douche te springen. zonder verder op mijn horloge tijden doe ik het ochtend ritueel en kleed mij aan. Pas dan zie ik dat het pas 07:30 uur is. Terug naar bed? Nee. Ik ben de omgeving maar vast gaan verkennen. We zaten vlak bij een druk kruispunt dus daar is altijd wat te zien. (Nou zijn kruispunten in Cairo al snel druk) Het was voor Cairoaanse begrippen nog aardig rustig maar toch had de plaatselijk gandarmerie het al aardig druk. Er wordt gezwaaid met armen en op de fluit geblazen. Niet dat het verkeer zich hier iets van aan trekt maar gek genoeg gaat het allemaal toch goed.
Egyptische verkeers regels. Een groen stop licht betekend doorrijden. een oranje stoplicht??? heb ik niet gezien. Een rood stoplicht betekend doorrijden. En wie het hardst toetert heeft voorrang.

Egypte II

Om negen uur kwamen de eerste gasten naar beneden en liep de eetzaal langzaam vol. Er stond een mooi buffet, broodjes, beleg, eitje en diverse soorten drankjes.
Ida legt uit wat we de komende dagen allemaal kunnen verwachten. We hebben al snel door dat dit geen luier vakantie gaat worden. We horen herhaaldelijk "en daar moeten we om 02:00 uur op en daar gaan we om 03:00 uur rijden. En als we daar een beetje optijd willen zijn dan moeten we toch zeker om 05:30 in de bus zitten............................."

We gaan de stad in. Eerst een bank plunderen en even wat Egyptischponden scooren.
Ida leidt ons door de chaos dat Cairo heet. Ik heb het gelijk naar mijn zin. Ik hou van steden waar alles door elkaar gebeurt. Er rijden taxi's van zeker 25 jaar oud, je ziet er ook geen auto zonder deuk. Maar er rijden ook nog steeds karren met een ezel er voor. Echt geweldig.
We gaan eerst naar de Citadel en de Mohammed ali moskee. Je het een geweldig uitzicht over de stad. Hierna gaan we thee drinken bij een klein thee huis achter de Citadel. we zitten buit en de zon doet hard zijn best om de 38 graden te halen. Als je naar de toilet moet dan moet je even klimmen. De dames in ons gezelschap, die moeten trouwens altijd als was het maar om te kijken hoe mooi het porselein is, kwamen met de mooiste verhalen terug. Je moest omhoog via een ladder waar een sport van was gebroken en boven moest je eerst langs een slapende oude Egyptenaar(sliep die wel echt?) en dan......................
We vervolgen onze weg. We dwalen door de straten en over pleinen. Het foto toestel maak al overuren en we zijn nog maar net begonnen. Het ene straatbeeld is nog mooier dan het andere. Je verdrinkt in de induikken. Zodoende zijn we dan ook ineens een deel van de groep kwijt. Hebben hun te hard gelopen of hebben wij te langzaam? We spreken af om tot het volgende kruispunt te lopen. Geen spoor van Ida. We besluiten een stuk terug te lopen en bij een eerder kruispunt een andere richting te kiezen. de gekozen straat biedt nog meer foto genieke plaatjes. We besluiten als we de anderen aan het eind van de straat niet vinden dat we dan terug gaan naar het hotel. Op eens horen we een jongentje roepen en zien we dat deze komt aanhollen wild zwaaiend met zijn armen. We blijven staan en wachten tot hij bij ons is. Niet veel later komt ook Ida aanrennen. "Waar waren jullie toch, ik was jullie kwijt" Wij uitleggen dat wij niet verdwaald waren maar ons eigen ding hadden gedaan(die houden we erin) De rest van de groep was inmiddels in een ander deel van de stad aan het eten. Ida zegt "we moeten maar wat taxi's ronselen want ik zie het niet zitten om dat hele stuk te gaan lopen." Uiteindelijk eindige we in de laadbak van een kleine vrachtwagen en in een formule 1 tempo scheuren we door de straten van Cairo. Iedereen zwaait naar ons. Dit is echt te maf.(zie foto boek Egypte) We worden voor de deur van het restaurant afgezet. We hadden inmiddels wel trek na deze bijzonder rit door de chaos die Cairo heet.
Nadat we de magen hebben gevuld steken we over naar de Souke, de markt voor allerdaagse dingen en het walhalla voor de toerist. Je kunt het niet bedenken of ze verkopen het (met sticker made in China)
Ook hier is het goed dwalen( Ida houdt de groep nu nog sterker in de gaten) We gaan naar "El Fishawy" een beroemd thee huis. We krijgen thee met verse mint blaadjes.
Tijd om ons weg te rukken uit het midden van de kooplui. Ze vragen allemaal waar we vandaankomen en sprken soms verbazingwekkend twee to drie Nederlandse woorden. "Allemachtig prachtig, en het aloude kijken kijken niet kopen en ze kennen allemaal Rita Corrita en Marco Bossato"Welkom thuis.

Egypte III

Terug in het hotel. Even het stof van ons afspoelen. S'avond was er een diner op het dak ge-organiseerd. De temperatuur is s'avonds nog ruim in de 20 graden. Langzaam dunt de groep uit, de lange dag van gisteren gaat zijn tol eisen. Er blijven nog een paar die hards zitten. Twee single dames zien elijk hun kans schoon om eens een een Egyptische waterpijp te lurken. Petra en Wil vragen om een Waterpijp een Chicha. Na nog even van het uitzicht genoten te hebben gaat bij mij toch ook langzaam het kaarsje uit de tweede(de eerste in Egypte)dag zit erop.

Wordt vervolgt.

Egypte VI

Een heleboel beelden bij elkaar

  • Intro Updated Oct 9, 2005
  • Report Abuse

Comments (1)

Share your travels with the world!

Join Now!
globetrotter54's Profile Photo

globetrotter54

“If you open your eyes it open's your hart, then you can see the world”

Online Now

Male

This member has not been ranked.
No VT rank yet.
         
Real Name
Peter
Location
Spijkenisse, Netherlands
Member Since
Jan 18, 2003

Badges & Stats

  • 0 Reviews
  • 7 Photos
  • 1,278PageViews
  • 0 Countries
  • 0 Cities

Latest Activity

See All Activity

Friends

See All Friends (1)